Blog

4 Tips voor het indelen van je opslagruimte

4 Tips voor het indelen van je opslagruimte

Heb je in de loop der jaren te veel spullen verzameld en ga je een opslagruimte huren? Of ga je verhuizen en is er in de tussentijd een opslagruimte nodig? Er zijn verschillende redenen om een opslagruimte te huren. Maar er zijn altijd wat gouden tips die voor iedereen gelden om je opslagruimte zo effectief mogelijk in te delen. Je wilt natuurlijk niet dat alles kwijtraakt in de opslag of dat je uren aan het zoeken bent naar het desbetreffende item.

Wij helpen je een handje met de tips voor een goede, georganiseerde opslag.

1. Gebruik kwalitatief goede tegels

Natuurlijk zijn kartonnen verhuisdozen een optie maar wij adviseren toch te werken met plastic dozen. Deze zijn bij iedere bouwmarkt, Ikea of Action te verkrijgen. Deze dozen zijn goed af te sluiten in tegenstelling tot kartonnen dozen en je kunt met een vluchtige blik zien wat er in zit. Goed opgeborgen en overzichtelijk, zo hoef je niet alle kartonnen dozen van elkaar te stapelen wanneer u wilt weten wat er in de onderste doos zit.

2. Label alle dozen secuur

Wanneer je toch voor kartonnen dozen kiest is dit echt een must. Door op de voorkant van de doos een sticker of label te plakken met de inhoud kun je makkelijk achterhalen wat er in de doos zit. Dit is ook handig met een plastic doos, wanneer je specifiek opschrijft wat er in zit grijp je nooit mis. Label zowel de voorkant als bovenkant en houdt een document bij van wat er allemaal in je opslagruimte ligt, dan hoef je thuis niet het hele huis door wanneer je naar een item in de opslag op zoek bent.

3. Prop de opslagruimte niet vol

Beperk wat je opslaat, wanneer je in de tussentijd iets nodig hebt wil je niet dat je eerst de helft eruit moet halen omdat je niet bij de achterste doos kan. Door een looppad te houden maak je het makkelijk voor jezelf en behoud je het overzicht van de gelabelde producten.

4. Zet hulpmiddelen in je opslagruimte

Wanneer je echt georganiseerd te werk wilt gaan gebruik dan stellingkasten in de opslagruimte. Kartonnen dozen kunnen niet in elkaar zakken en je kunt bij zowel de bovenste als de onderste doos zonder al te veel moeite.

Bij het opslaan van je waardevolle spullen in een gestructureerde opslag essentieel. Denk hier goed over na wanneer je wilt dat al je spullen goed en veilig opgeslagen moeten worden.